-Απολύσεις στον Δήμο Γαλατσίου

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ     

 Δεκαετίες ολόκληρες Δήμοι και κρατικές υπηρεσίες μπόρεσαν να επιτελέσουν το έργο τους χάρις στην εργασία δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μερικής απασχόλησης και παροχής υπηρεσιών.Στο Δήμο Γαλατσίου το 40% του προσωπικού εργάζεται με συμβάσεις και επισφαλείς σχέσεις εργασίας.          

                                             Οι εργαζόμενοι πρόσφεραν στους κατοίκους της πόλης απαραίτητες υπηρεσίες καλύπτοντας διαρκείς και μόνιμες ανάγκες των πολιτών, αλλά με σχέσεις εργασίας προσωρινές.           Όλοι   εκείνοι  που  εναλλάσσονταν  στην  διοίκηση  του  δήμου  τα  τελευταία  χρόνια  ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση.  Και σήμερα, μπροστά στα αδιέξοδα, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, σιωπούν για τα επίμαχα, ξοδεύουν τεράστια ποσά για πολυτελείς προεκλογικές εκστρατείες κενές από κάθε περιεχόμενο, επιδίδονται σε αμοιβαίες μεταγραφές και συγχωνεύσεις για την «σωτηρία» όχι της πόλης αλλά της θέσης τους.

 Πώς θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες με το 40% του προσωπικού στον Δήμο;

Πώς θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί,τα ΚΑΠΗ,

η βοήθεια στο σπίτι,το αθλητικό γυμναστήριο…. ; 

O Δήμος παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.

 Το ταμειακό έλλειμμα του δήμου φτάνει το 1,7 εκατομμύρια ευρώ και η παύση πληρωμών προς τους εργαζόμενους είναι ορατή   ·                Στους Παιδικούς Σταθμούς από τους 88  εργαζόμενους θα απολυθούν 60.                 ·                Στα  ΚΑΠΗ από  τους 49  εργαζόμενους θα  απολυθούν οι 40  .

  •  ·                Στο  Δημοτικό  Γυμναστήριο από τους 80 θα  απολυθούν οι 78.  ·                Στον Πολιτιστικό Οργανισμό από τους 31 θα  απολυθούν οι16.  ·                Το  πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» κινδυνεύει να σταματήσει. ·                Ο  «Συμβουλευτικός Σταθμός» από τον Μάιο δεν δέχεται νέα  παιδιά. ·                Στο  Δήμο  συνολικά σχεδιάζεται να  απολυθούν 270 συμβασιούχοι.Την ίδια στιγμή οι δαπάνες είναι σκανδαλώδεις . Ποτέ άλλοτε δεν φορτώθηκαν σε τέτοιο βαθμό οι συνέπειες της κρίσης σε εκείνους που  δεν ευθύνονται για να ωφεληθούν ή να προστατευθούν όσοι την δημιούργησαν. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ  ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ κοιτούν μόνο τους αριθμούς και ας συντριβούν οι άνθρωποι. Κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ φορτώνουν σε όλους μας το κόστος όσων δεκαετίες έκλεψαν, το κόστος μιας κρίσης για την οποία όλοι εμείς οι εργαζόμενοι δεν φταίξαμε σε τίποτα. Όσοι σε αυτά συμφωνούν εργαζόμενοι, πολίτες, δημοτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς να συνταχθούν στον σκοπό διάσωσης όλων των θέσεων εργασίας στον δήμο μας. –      Μόνη ελπίδα ο κοινός ενωτικός ανυποχώρητος αγώνας –      Μόνη ελπίδα να πάρουμε οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους

     –      Να ορθώσουμε ένα μέτωπο αντίστασης και αλληλεγγύης    

 

  • Επικοινωνία : τηλ. 6942878236 & 6973748253  – email : allosdromos2010@gmail.com                                                                       
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: