-Μεγάλη νίκη των κατοίκων στα Καραγιαννέϊκα

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΕΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Στα Καραγιαννέϊκα στην οδό Προόδου και Ορίων η COSMOTE τοποθέτησε παράνομα κεραία κινητής τηλεφωνίας. Όταν αυτό έγινε αντιληπτό κινητοποιήθηκαν οι κάτοικοι και ο σύλλογος της γειτονιάς και ως πρώτη αντίδραση έγινε συγκέντρωση έξω από το σπίτι που είχε τοποθετηθεί η κεραία, την Τετάρτη 9 Μάρτη. Η συμμετοχή του κόσμου της γειτονιάς ήταν ιδιαίτερα μαζική και δυναμική. Αποφασίστηκε ως επόμενο βήμα και έγινε πορεία την Παρασκευή 11 Μάρτη από τα Καραγιαννέϊκα στο μαγαζί του ιδιοκτήτη στη λεωφόρο Βείκου. Μετά την πίεση που δέχτηκε ο ιδιοκτήτης, υποσχέθηκε ότι θα κάνει όλες τις ενέργειες για να σπάσει τη σύμβαση με την COSMOTE και να φύγει η κεραία. Την Τρίτη 15 Μάρτη έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο με παρουσία κατοίκων, Δημάρχου, ιδιοκτήτη και τεχνικών COSMOTE, όπου αποδείχτηκε ότι η κεραία ήταν παράνομη. Μετά την πίεση των κατοίκων δόθηκε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 21 Μάρτη να κατέβει η κεραία και ορίστηκε νέα συγκέντρωση την Τρίτη 22 Μάρτη. Πράγματι κάτω από τη δυναμική αντίδραση των κατοίκων αναγκάστηκε η cosmote να ξηλώσει την κεραία την ώρα της συγκέντρωσης.

Είναι μια μεγάλη νίκη των κατοίκων που έδειξαν ότι όταν είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι τότε μπορούν να πετύχουν νίκες. Είναι μια σημαντική νίκη γιατί αποξηλώθηκε η κεραία σχεδόν άμεσα αντίθετα όταν ακολουθείται η νομική οδός η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δαπανηρή και οι κεραίες μένουν παρά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Ο αγώνας των κατοίκων έδειξε ότι μπορούν να κατέβουν οι κεραίες όταν η αντίδραση του κόσμου είναι μαζική και μαχητική.

Στο τέλος της συγκέντρωσης όλος ο κόσμος κατευθύνθηκε στη συμβολή των οδών Χρυσανθέμων και Δαβάκη λίγα μόνο τετράγωνα πιο κάτω όπου υπάρχει άλλη κεραία της WIND. Εκεί οι ιδιοκτήτες κρύφτηκαν, οι κάτοικοι φώναξαν συνθήματα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Τετάρτη 30 Μάρτη στις 6 το απόγευμα με σκοπό να ξηλωθεί και αυτή η κεραία.

 

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: