– Όταν οι απλοί άνθρωποι διδάσκουν

Οι κάτοικοι της Κερατέας, για πάνω από 110 μέρες, αγωνίζονται για το δίκιο και την αξιοπρέπεια τους, για την προστασία του τόπου τους και του περιβάλλοντος στην Αν. Αττική, για την υγεία και το μέλλον των παιδιών τους.

Αγωνίζονται ενωμένοι και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. 

Αγωνίζονται παραδειγματικά ενάντια στην αναλγησία της κυβέρνησης και την απόρριψη κάθε πρότασης τους για την επίλυση του προβλήματος.

Αγωνίζονται ενάντια στην λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» που επιβάλει η κυβέρνηση και η συμμορία των μεγαλοεργολάβων που θέλουν να διαφεντέψουν την τύχη όλων μας με γνώμονα τα κέρδη τους.

Αγωνίζονται  ενάντια στα πρωτοφανή μέτρα κρατικού τσαμπουκά  και επιβολής μέτρων χούντας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Ενάντια στην ωμή βία των ΜΑΤ που μόλις χτες 29/3 προσπάθησαν για άλλη μια φορά να εισβάλουν στην πόλη τους και να κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αντίσταση τους. 

Γνωρίζουμε ότι στο πρόσωπό των κατοίκων της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής θέλουν να χτυπήσουν όποιον αντιστέκεται απέναντι στη βάρβαρη και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Τα γεγονότα της Κερατέας συμπυκνώνουν την γενικότερη οργή για τις πολιτικές του μνημονίου του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τις πολιτικές που μειώνουν  μισθούς και συντάξεις, που εκτινάσσουν την ανεργία στα ύψη που εκμηδενίζουν την κοινωνική  πρόνοια που περιορίζουν δημοκρατικά δικαιώματα για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και των τοκογλύφων που κερδοσκοπούν σε βάρος της χώρας. 

Στην Κερατέα δεν τίθεται απλά ένα πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων.  Στην πραγματικότητα κρίνεται ένα τεράστιο θέμα Δημοκρατίας αλλά και η σημασία του αποφασιστικού ανυποχώρητου ενωτικού αγώνα για την προάσπιση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων του λαού. 

Με αυτή την έννοια είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας.  

  Το παράδειγμα τους ιδιαίτερα χρήσιμο τώρα που και στην πόλη μας, δια χειρός Παγκάλου,  επιταχύνεται το σχέδιο μετατροπής του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου σε εμπορικό μεγαθήριο

Η νίκη τους θα είναι και δική μας νίκη.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: