-Άλσος Βέϊκου

                                                  Δελτίο  Τύπου

milamefisiΤα τελευταία γεγονότα  με την πρόσφατη απόφαση  της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών και της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Αττικής  η οποία προβλέπει την κατεδάφιση του συνόλου των εγκαταστάσεων στο Άλσος μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Έχουν προηγηθεί αρκετές μηνύσεις στους προηγούμενους  Δημάρχους για παρανομίες στην αναδασωτέα περιοχή ,όπως για τα πέτρινα, το θέατρο, την εγκατάσταση παγοδρομίου, λούνα Παρκ και πάντα κατάφερναν να απαλλάσσονται. Πρόσφατα έγινε πρωτόκολλο κατεδάφισης και καταλογίστηκε υψηλό πρόστιμο για το γκαράζ του Δήμου στην αναδασωτέα έκταση στον λόφο Κόκκου.

Όλα αυτά τα χρόνια οι διοικήσεις κώφευαν και συνέχιζαν τις παρανομίες δημιουργώντας ένα δημόσιο χώρο  που για να τον χρησιμοποιήσεις  πρέπει να πληρώσεις (κολυμβητήριο, θέατρο ,κινηματογράφο, γήπεδο 5Χ5,καφετεριες που έχουν τραπεζάκια μέσα στα πεύκα). Σήμερα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι έρχονται να ζητήσουν νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων. Αυτό είναι αντίθετο με την Δασική νομοθεσία που ισχύει σήμερα και η όποια προσπάθεια νομιμοποίησης ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τον αποχαρακτηρισμό στο μέλλον του συνόλου της δασικής και αναδασωτέας έκτασης με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η αλήθεια είναι ότι οι εγκαταστάσεις στο Άλσος έχουν πολλά προβλήματα επικινδυνότητας για τους χρήστες  και ιδιαίτερα για την νεολαία που αθλείται ,από την άλλη μεριά ο Δήμος είναι χρεωμένος  κάποια εκατομμύρια ευρώ και για να τις συντηρήσει θα προτάσσει  συνέχεια την λογική της ιδιωτικοποίησης.

Η Δημοτική Κίνηση Άλλος Δρόμος θεωρεί αναγκαίες τις υπάρχουσες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις και μόνον αυτές και  ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία νομοθετική ρύθμιση που θα  αποχαρακτηρίζει τον δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα της έκτασης . Αναγνωρίζοντας το  οξυμένο πρόβλημα όλων των Συλλόγων που απασχολούν εκατοντάδες νέους και νέες και που σήμερα έτσι και αλλιώς ασφυκτιούν στις υφιστάμενες  εγκαταστάσεις, τις καλεί  να διεκδικήσουν και να καταλάβουν  τον χώρο  του Παλαί  όπου  το κράτος  θα αναλάβει το κόστος συντήρησης και λειτουργίας.

Άλλος Δρόμος
Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου
Για μια κοινωνία αλληλεγγύης και συμμετοχής

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: