Ο φόβος δεν θα κάμψει την ελπίδα

Ο κοινωνικός-πολιτιστικός χώρος  «παίρνω Αμπάριζα»  δέχθηκε διπλή επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής και της Δευτέρας με πέτρες και όπλα.

Κύκλοι των γνωστών φασιστικών ομάδων έβαλαν στο στόχο τις τζαμαρίες του χώρου μας προκαλώντας σημαντικές ζημίες. Είχε προηγηθεί «επίσκεψη» τριών ανθρώπων ( δύο άντρες μια γυναίκα) που επικαλούμενοι τους αστυνομικούς προσπάθησαν να αλιεύσουν πληροφορίες και κατόπτευσαν το χώρο. Οι οποίοι άνθρωποι  ταιριάζουν με την περιγραφή των δραστών σύμφωνα με τους γείτονες.

Οι φασιστικές συμμορίες στόχευσαν τα τζάμια του κτηρίου. Στην πραγματικότητα, έστω και άθελα τους, στόχευσαν ό,τι αυτά συμβολίζουν : την διαφάνεια των στόχων μας, τις ανοικτές, φανερές στην κοινωνία διαδικασίες και πρωτοβουλίες μας, την διαύγεια της αλληλεγγύης και των αγώνων για χειραφέτηση σαν μοναδική έκφραση της ελπίδας των απλών ανθρώπων.

Οι φασιστικές συμμορίες στοχεύουν στην καλλιέργεια του φόβου απέναντι στην ελπίδα. Είναι το σημείο συνάντησης τους με το πολιτικό σύστημα και τα οικονομικά συμφέροντα που μας κυβερνούν. Είναι και ο μοναδικός λόγος της ύπαρξης τους.

Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός κλίματος φόβου.

Φόβο μπροστά στις αγορές και τις τράπεζες τοκογλύφους που καταδικάζουν έναν ολόκληρο λαό και μια ολόκληρη κοινωνία στον αφανισμό.

Φόβο μπροστά στους μεγαλοεπιχειρηματίες που επιβάλουν μισθούς πείνας, κατάργηση κάθε δικαιώματος επιστροφή στο μεσαίωνα.

Φόβο μπροστά στην Μέρκελ, το Σόιμπλε και το ιερατείο της ΕΕ του ΔΝΤ που για να εξασφαλίσουν αλλά και διευρύνουν τα μέχρι τώρα κέρδη τους έχουν επιβάλλει ένα καθεστώς επικυριαρχίας καταλύοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας, λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Όταν το σχέδιο τους είναι η πιστή εφαρμογή των εντολών της τρόικας, όταν ετοιμάζεται το ξεπούλημα της χώρας, όταν καταληστεύεται κάθε παραγωγική ικμάδα και πρώτα και κύρια ο ίδιος ο μόχθος των εργαζόμενων, όταν η οριστική χρεοκοπία είναι το, επίσημα ομολογημένο όριο της πολιτικής τους δεν μένει τίποτα άλλο από την  από την επιβολή της ωμής βίας και την καλλιέργεια ενός το κλίματος τρόμου σαν έσχατη λύση.

Όσο και αν φαίνεται δύσκολο θα ηττηθούν. Είναι αναπόφευκτο.

Θα ηττηθούν γιατί οι απλοί άνθρωποι δεν έχουν άλλο δρόμο από το να θωρακιστούν.

Και η θωράκιση δεν είναι τίποτα άλλη από την επιμονή των πρωτοβουλιών για αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.

Το δυνάμωμα της συμμετοχής των απλών ανθρώπων, η μεγαλύτερη συστράτευση και η βαθύτερη αίσθηση της κοινής ευθύνης είναι ο δικός μας «θώρακας» μπροστά στο τρομερό παρόν και το χειρότερο αύριο που απροκάλυπτα μας ετοιμάζουν

Η ελπίδα θα νικήσει το φόβο.

Δημοτική Κίνηση  Γαλατσίου 
» Άλλος Δρόμος»


Advertisement

One response to “Ο φόβος δεν θα κάμψει την ελπίδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: