-Ο κόσμος υποφέρει και πονά και σεις τα ίδια παραμύθια

Έγιναν στις 2 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου στο Καμίνι. Σε μια περίοδο που η κοινωνία στενάζει κάτω από τα συνεχόμενα μέτρα της κυβέρνησης της τρόικας, η δημοτική αρχή αποφάσισε για μια ακόμη φορά να σπαταλήσει μερικές χιλιάδες ευρώ στη φιέστα των εγκαινίων που περιελάμβανε ρίψη βεγγαλικών και θύμιζαν εμπόλεμη ζώνη. Παράλληλα γίνονται παντού περικοπές  και αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στους παιδικούς σταθμούς πέρυσι έγιναν δεκτά 480 παιδιά ενώ εφέτος 320 περίπου, την ίδια ώρα στον πολιτιστικό και αθλητικό οργανισμό υπάρχουν απλήρωτοι συμβασιούχοι τουλάχιστον τέσσερις μήνες και η καθαριότητα λόγω έλλειψης προσωπικού είναι απαράδεκτη .

Το Καμίνι είναι ένα έργο που ξεκίνησε το 2006 με προβλεπόμενη αποπεράτωση ενάμιση χρόνο και αρχικό κόστος  4.540.000 ευρώ και κατέληξε να ολοκληρωθεί μετά από παρατάσεις το 2011 δηλαδή σε πέντε χρόνια και με τελικό κόστος 5.602.000 ευρώ.

Πριν από ένα χρόνο παρακολουθήσαμε την δημοτική αρχή με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πλειοψηφίας να μειώνει σε 10.000€ ποινικές ρήτρες ύψους 34.000€ που επιβλήθηκαν στον εργολάβο λόγω των καθυστερήσεων στο έργο. Με τον τρόπο αυτό η Διοίκηση του Δήμου μας κατάφερε να ακυρωθούν από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προς όφελος φυσικά του εργολάβου, όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου περί καθυστερήσεως του έργου από το 2010 και μετά. Τελικά ο εργολάβος όχι μόνο δεν θα πληρώσει τις παραπάνω αναφερόμενες ποινικές ρήτρες που του αναλογούν, αντιθέτως θα λάβει από τον Δήμο ποσό τουλάχιστον 20.000€ λόγω αναθεώρησης των τιμών ενός έτους. Εν τω μεταξύ ο Δήμος έχει πληρώσει και στην πολεοδομία πρόστιμο για διάφορες αυθαιρεσίες του εργολάβου.

Απομένει να δούμε τον τρόπο χρήσης του Καμινιού από την κοινωνία του Γαλατσίου χωρίς να υπάρχει προοπτική ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό αφού ακόμα και  η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου παραχωρείται μόνο με χρηματικό αντίτιμο. Άραγε θα αλλάξει η πολιτική της διοίκησης ώστε το Καμίνι να δοθεί για χρήση στους τοπικούς συλλόγους να αναπτύξουν δράσεις και να στεγάσουν δραστηριότητες , ιδιαίτερα σε εκείνους που έχουν έντονη πολιτιστική παρουσία στα δρώμενα του Γαλατσίου όπως για παράδειγμα το θεατρικό τμήμα και η Ομάδα Λόγου και Τέχνης  της Δράσης αλλά και τα χορευτικά των εθνικοτοπικων συλλόγων ;

Το Καμίνι έγινε με δημόσιο χρήμα γι’ αυτό  πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του, την ελεύθερη χρήση, να είναι ανοικτό και να ενθαρρύνει κάθε δημιουργική πολιτιστική προσπάθεια.

Θα παλέψουμε προς σ’  αυτήν την κατεύθυνση και καλούμε τους πολιτιστικούς συλλόγους  αλλά και όλη τη Γαλατσιώτικη  κοινωνία να συμμετέχει σ’ αυτήν την προσπάθεια και να απαιτήσει να γίνει το Καμίνι ένα ανοιχτό κέντρο πολιτιστικής δημιουργίας.

 

Άλλος Δρόμος

Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου

Για Μια Κοινωνία Αλληλεγγύης και Συμμετοχής

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: