Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Δ. Γαλατσίου

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γαλατσίου μετά από πρόταση της δημοτικής κίνησης «Άλλος δρόμος» με θέμα την επιστράτευση των καθηγητών
———————————————————————————————–

Δήμος Γαλατσίου

Ψήφισμα καταδίκης της πολιτικής επιστράτευσης των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

Η  κυβέρνηση  δίνει  το τελευταίο  κτύπημα  στη δημόσια εκπαίδευση.  Σαν  να μην έφτανε  η  διάλυση της μέσω της ελλιπέστατης χρηματοδότησης  και της κατεύθυνσης  της  στην παραγωγή εξειδικευμένων αμόρφωτων , θέλει τώρα να συντρίψει τους εκπαιδευτικούς .Αυτούς δηλαδή  πού  με  περίσσευμα  ψυχής υπερασπίζονται έμπρακτα την δυνατότητα  των παιδιών μας να έχουν  την παιδεία που τους αξίζει.

Κατά την διάρκεια εφαρμογής των μνημονίων  έχουμε δει την  δραματική μείωση  των δαπανών για την παιδεία,  την υπονόμευση  των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, την μισθολογική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών, την αυταρχικοποίηση των διοικητικών δομών, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς , τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων και τόσα άλλα.

Ποτέ άλλοτε η Δημόσια Παιδεία δεν ήταν τόσο υποβαθμισμένη και συνάμα τόσο ακριβή για την ελληνική οικογένεια.

Στην προσπάθεια τους αυτή οι  κυβερνώντες δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν μέσα που συνιστούν συνταγματική εκτροπή όπως η επιστράτευση –προληπτική μάλιστα-απέναντι στο αυτονόητο δικαίωμα της απεργίας.

Ο αγώνας πια αφορά όλη την κοινωνία.

Είναι αγώνας  για το δικαίωμα όλων μας στην απεργία.  Είναι αγώνας  για τη δημοκρατία στη χώρα μας. Είναι αγώνας  για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου  αλλά πλέον και για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και της διαβίωσης .

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου  στέκεται στο πλευρό  των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών  και:

-Απαιτεί την άρση της πολιτικής επιστράτευσης.

-Δηλώνει  ότι θα αγωνισθεί  μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους μαθητές και τους γονείς  για την υπεράσπιση  της αποκλειστικά  Δημόσιας  και Δωρεάν Εκπαίδευσης , με προσωπικό που θα έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Γαλάτσι  15 Μαΐου  2013

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: