ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

SPPAN1

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
υπ.δήμαρχος Γαλατσίου

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1960. Παιδί δασκάλων, μετακόμισε οικογενειακά στο Γαλάτσι το 1964. Στην πόλη μας τελείωσε Δημοτικό και Γυμνάσιο και κατοικεί μέχρι τώρα. Φοίτησε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών (τώραΓεωργικό Πανεπιστήμιο) . Εργάσθηκε σαν γεωπόνος στον ιδιωτικό τομέα και ειδικεύτηκε στη φυτική παραγωγή. Στα πλαίσια της δουλειάς του, γύρισε σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα παρέχοντας επιστημονικές συμβουλές στους αγρότες. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί ιδιωτικό γραφείο με αντικείμενο μελέτες και εφαρμογές έργων πρασίνου.

Έχει μια κόρη, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αμέσως μετά την μεταπολίτευση του 1974, μαθητής ακόμα, οργανώθηκε στην Αριστερά και ανέπτυξε πλούσια δράση. Στα φοιτητικά του χρόνια εκλέχθηκε στο Δ.Σ. των φοιτητών της σχολής του και στο Κ.Σ. της ΕΦΕΕ.
Υπήρξε εκδότης και αρθρογράφος σε πολιτικά περιοδικά και εφημερίδες και σήμερα είναι τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς».

Ως γεωπόνος ήταν μέλος της Γενικής Συνέλευσης του ΓΕΩΤΕΕ και των συλλόγων των γεωπόνων Αττικής. Κυρίως πήρε δραστήρια μέρος στα μεγάλα κινήματα της εποχής. Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμσυμμετείχεστην Οργάνωση των Πανευρωπαϊκών συναντήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μέλος του αντιπολεμικού κινήματος ήταν στην οργανωτική επιτροπή περικύκλωσης της αμερικάνικης βάσης της Σούδας την περίοδο του πόλεμου κατά της Γιουγκοσλαβίας. Στο Γαλάτσι ήταν μέλος των επιτροπών για τη προάσπιση του ΠΑΛΑΙ και συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τους «Πολίτες σε Δράση» το 2006 και με τον « Άλλο Δρόμο» το 2010. Ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού και κοινωνικού χώρου «Αμπάριζα» και ενεργό μέλος της Κίνησης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου«Χωρίς Μεσάζοντες».

Συνέβαλε αποφασιστικά στη συνένωση και τη διεύρυνση  των δύο Δημοτικών Κινήσεων.

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ της πόλης μας προτάθηκε για υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου καιεκλέχτηκε ομόφωνα από τη Γ.Σ. της Δημοτικής Κίνησης «ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: