-Προγραμματικό πλαίσιο του «Άλλου Δρόμου»

–Όταν η χώρα χρεοκοπεί, δεν ψηφίζουμε για την τοπική αυτοδιοίκηση με τα ίδια ιδιοτελή κριτήρια που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία και πάνε και το Δήμο στην ίδια κατεύθυνση!

–Δεν ψηφίζουμε όποιον μας τάζει ρουσφέτι και εκδούλευση!

–Δεν ψηφίζουμε δόκτορες, εργολάβους, επαγγελματίες τυχοδιώκτες  που νοιάζονται για τις ανάγκες μας, όσο νοιάζονται γι’ αυτές η Τρόικα και το ΔΝΤ!

–Δεν ψηφίζουμε τους πλανόδιους, αδίστακτους σωτήρες που αλλάζουν ψηφοδέλτιο κι αρχηγό όπως αλλάζουν το βρακί τους, φτάνει να εξασφαλίσουν την καρέκλα του δημοτικού συμβούλου ή/και του αμειβομένου μέλους κάποιου νομικού προσώπου του Δήμου!

–Δεν ψηφίζουμε αυτούς που χρόνια τώρα υπερχρεώνουν το δήμο, καταστρέφουν και ξεπουλάνε το Γαλάτσι απ’ άκρη σ’ άκρη, στήνουν  τρελά φαγοπότια με τον ιδρώτα μας, τρώνε και πίνουν στην υγειά των κορόιδων!

-Εμείς, οι άνθρωποι του Άλλου Δρόμου, απλοί πολίτες του Γαλατσίου, δεν πέσαμε από τον ουρανό, δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά πως θα μας ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο να «υπηρετήσουμε το λαό του Γαλατσίου».

Είμαστε χρόνια εδώ, στους αγώνες για την προστασία των Τουρκοβουνίων και του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου από τα δόντια των κερδοσκόπων, στην υπεράσπιση του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων, στα πάρκα Ηνιόχου και Λυσίου, στο πρώην Λατομείο Λεβεντάκη, στις μάχες για το μεροκάματο, για τα σχολειά, το περιβάλλον την καθημερινότητα, υπερασπιζόμενοι τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Σας καλούμε να πάρουμε μαζί τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ για το Γαλάτσι της Συμμετοχής των δημοτών στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας, στους αγώνες που κρίνουν το παρόν και το μέλλον μας. Τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ για μια πόλη που υπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων της, που περνάει κι απ’ την προσωπική ευθύνη όλων για την κοινή μας συμβίωση.

Για το Γαλάτσι της Αλληλεγγύης ανάμεσα στους ανθρώπους του, στους καιρούς που απειλούν την αξιοπρέπειά μας.

 

ΕΞΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

1.   Στήριξη της Κοινωνίας και όχι των Τραπεζών 

Η  κυβέρνηση  σε  αυτή  την  δύσκολη  περίοδο  έχει  πάρει  τις  αποφάσεις  της. Προσπαθεί  με  κάθε  τρόπο  να   πάρει  τα  χρήματα  από  την  κοινωνία,  και  να  τα  μεταφέρει   στις   τράπεζες  και  στους  δανειστές. Με τον «Καλλικράτη» φορτώνει τους Δήμους με νέες  αρμοδιότητες μειώνοντας δραστικά τη χρηματοδότηση προς αυτούς. Έτσι ενώ η κρατική  χρηματοδότηση  προς   τις τράπεζες έχει  φτάσει  στα  78 δις ευρώ το  Μνημόνιο προβλέπει να περικοπούν 1,5 δις ευρώ από  την Τοπική  Αυτοδιοίκηση  για  να   πληρωθούν  οι  τοκογλύφοι.

Αυτή η πολιτική μετατρέπει τους δήμους σε μηχανισμούς επιβολής νέων φόρων, υποβαθμίζει την λειτουργία τους, οδηγεί στην εμπορευματοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, ανοίγει το δρόμο στην ολοκληρωτική εκχώρηση της λειτουργίας του στα ιδιωτικά συμφέροντα. Συμπληρώνει τα κυβερνητικά μέτρα που ισοπεδώνουν την κοινωνία, την γυρίζουν πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα.

Αυτές οι πολιτικές πρέπει να ανατραπούν. Άμεσα ζητάμε

 • §   Όχι  στην  περικοπή  των  πόρων  στους  δήμους.
 • §   Να  επιστραφούν  οι  πόροι που παρακρατούνται από την Κεντρική Κυβέρνηση.
 • §   Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης για τους δήμους
 • §   Να μην αυξηθούν οι δημοτικοί φόροι και να καταργηθούν οι πρόσθετες επιβαρύνσεις των πολιτών για κοινωνικές δαπάνες που είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να παρέχει στους Πολίτες του.

 

2.    Ριζική Αναδιάρθρωση των Δημοτικών Δαπανών 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

Οι προηγούμενες διοικήσεις Τσίρου – Τούντα έχουν μετατρέψει τον Δήμο σε άντρο κερδοσκοπίας εργολάβων και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Από τα σκάνδαλα διαχείρισης της κινητής Ολυμπιακής περιουσίας και την τσιμεντοποίηση της πόλης την περίοδο Τούντα, με κατασπατάληση  πόρων για να κάνει τσιμέντο τις πλατείες, φτάσαμε σήμερα σε έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που η πραγματική τους αξία είναι πολύ μικρότερη (site Δήμου, Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα κ.α.), στην πλημμελή τήρηση του δημοτικού ταμείου και σ’ ένα πρωτοφανές έλλειμμα που αγγίζει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.  

 • §   Να σταματήσουν αμέσως οι σπατάλες σε έργα βιτρίνας, που επιβαρύνουν το δημοτικό ταμείο και υποθηκεύουν το μέλλον της πόλης.
 • §   Να ακυρωθούν οι συμβάσεις για έργα βιτρίνας που δεν έχουν εκτελεστεί,
 • §   Να επιστραφούν τα χρήματα από βεβαιωμένες υπερκοστολογήσεις έργων και υπηρεσιών
 • §   Εξοικονόμηση οικονομικών και φυσικών πόρων με αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου και φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές π.χ. ηλιακή ενέργεια, φωτοβολταϊκά.
 • §   Να σταματήσουν οι δαπάνες προσωπικής προβολής του εκάστοτε Δημάρχου και της παρέας του. 
 • §   Να σταματήσουν οι αλόγιστες δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για «πολιτιστικές» εκδηλώσεις που σκοπό έχουν τις δημόσιες σχέσεις του Δημάρχου και τον «υπευθύνων» πολιτισμού.
 • §   Να εφαρμοστεί λαϊκός έλεγχος τόσο στην εκπόνηση του προϋπολογισμού όσο και στην υλοποίησή του. Διαφάνεια σε κάθε δαπάνη του Δήμου.

 

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τα έργα βιτρίνας μπορούν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των κοινωνικών λειτουργιών του Δήμου. Να αποτρέψουμε την υποβάθμισή των δημοτικών υπηρεσιών. Να εμποδίσουμε την εμπορευματοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και το χάρισμά τους σε ιδιωτικά συμφέροντα. Να μην γίνει ο δήμος πρωταγωνιστής των απολύσεων στην πόλη. Δημιουργούμε στο Γαλάτσι ένα κίνημα δράσης που δε θ’ αφήσει κανέναν απροστάτευτο απέναντι στην κρίση, ιδίως απέναντι στην αδηφαγία των τραπεζών.

 • §   Να αυξηθούν οι δαπάνες για δημόσια παιδεία, υγεία, κοινωνική φροντίδα, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά ιατρεία,  φροντίδα στο σπίτι, καθαριότητα.
 • §   Δωρεάν παιδικοί σταθμοί. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς και  βρεφονηπιακούς σταθμούς για τους εργαζόμενους της πόλης .
 • §   Απαλλαγή από δημοτικούς φόρους για τους οικονομικά αδύνατους κατοίκους της Πόλης. Οικονομική στήριξη για πληρωμή ενοικίου και λογαριασμών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ. Σίτιση για όσους στερούνται βασικά μέσα διαβίωσης.
 • §   Ειδική βοήθεια, για τους ανέργους σε κάθε επίπεδο (παροχή εργασίας από το Δήμο, οικονομική στήριξη,  βοήθεια για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας του ΟΑΕΔ, συμβολή του Δήμου για την αναζήτησης εργασίας), 
 • §   Καμία έξωση, κανένας πλειστηριασμός από χρέος σε τράπεζα δεν πρέπει να περάσει.
 • §   Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς συμβάσεις ομηρίας, stage και απολύσεις.
 • §   Όχι στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία που καλλιεργούν για να αποπροσανατολίσουν-διχάσουν τους εργαζόμενους μπροστά στην οικονομική κρίση. 
 • §   Άμεση λειτουργία πραγματικής δημοτικής συγκοινωνίας.
 • §   Κάρτα ελεύθερης πρόσβασης στις συγκοινωνίες και τα θεάματα για μαθητές και νέους
 • §   Δωρεάν μηνιαίο camp για όλα τα παιδιά το καλοκαίρι 
 • §   Κατάργηση της συνδρομής στο κολυμβητήριο, το τένις και στο  γήπεδο στο  Άλσος. 
 • §   Οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων για να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους Πολίτες του Γαλατσίου

 

 3.   Άμεση Δημοκρατία – Συμμετοχή στη Λειτουργία του Δήμου 

Η δημοκρατία στο δήμο δεν μπορεί να «γιορτάζει» κάθε τέσσερα χρόνια. Το «σκύψιμο στα προβλήματα της πόλης» δεν μπορεί να γίνεται μόνο τις παραμονές των εκλογών. Αυτή η ολοφάνερη υποκρισία, η κραυγαλέα υποτίμηση της νοημοσύνης μας, έχει χρεοκοπήσει στις συνειδήσεις των περισσότερων πολιτών.

Η άμεση δημοκρατία και συμμετοχή στην λειτουργία του Δήμου είναι ο δικός μας δρόμος, για να γίνει δυνατή μια αλλαγή της πορείας των πραγμάτων. Η πόλη δε μπορεί να σωθεί από κανέναν επίδοξο «σωτήρα» ειδικά από αυτούς, Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, που την έφεραν σ’ αυτή την τραγική κατάσταση εδώ και 30 και πλέον χρόνια.  Μόνη λύση να ενεργοποιηθούμε οι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, σε μια μεγάλη συντονισμένη προσπάθεια αντίστασης στην κρίση και στα αδιέξοδα μέτρα. Όλοι μαζί να συγκροτήσουμε ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κίνημα αλληλεγγύης και συμμετοχής ικανό να εκφράσει τον απλό πολίτη. Ένα κίνημα δράσης μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την ανατροπή των σημερινών συσχετισμών, για ένα Δήμο στο πλευρό των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των άνεργων, των νέων.

 • §   Σύνδεση του δήμου με τα κινήματα και τους φορείς της πόλης.
 • §   Κοινωνικός έλεγχος και συμμετοχή στη διαμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού,
 • §   Συνεχή λογοδοσία της Διοίκησης για τις αποφάσεις και τα πεπραγμένα της
 • §   Λαϊκές συνελεύσεις για αποφάσεις που αφορούν θέματα των γειτονιών.
 • §   Θεσμοθέτηση  δημοψηφισμάτων για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τη ζωή και το μέλλον των πολιτών.

 

4.   Υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας 

Ο Καλλικράτης μεταφέρει την ευθύνη των σχολείων αποκλειστικά στους Δήμους, ενώ παράλληλα το υπουργείο παιδείας περικόπτει κατά 70% τη χρηματοδότησή τους και σχεδιάζει αναδιαρθρώσεις που υποβαθμίζουν δραματικά την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα οι γονείς θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων: καθαριότητα, θέρμανση, αναλώσιμα, ηλεκτρικό. Και θα εκβιαστούν να δεχτούν επιπλέον φορολόγηση, αλλά και ιδιώτες χορηγούς, που θα έχουν αποφασιστικό λόγο στο είδος της γνώσης που παρέχει το σχολείο και στον τρόπο λειτουργίας του.

Είναι λοιπόν επείγουσα ανάγκη να χτιστεί ένα ισχυρό μέτωπο συνεργασίας, αλληλεγγύης και κοινής δράσης των εκπαιδευτικών, των γονιών και των παιδιών μέσα σε κάθε σχολειό.

 • §   Καμία μείωση των δαπανών για την παιδεία. Ούτε ένα Ευρώ από την τσέπη των γονιών.
 • §   Άμεση αποκατάσταση των φθορών και ελλείψεων στα κτίρια των σχολείων μας.
 • §   Εξεύρεση και δέσμευση χώρου για την ανέγερση νέου λυκείου.
 • §   Κανένα παιδί εκτός σχολείου, επειδή η οικογένειά του «δεν βγαίνει» οικονομικά. Μέτρα πρόληψης της σχολικής διαρροής από το Δήμο.

 

5.   Υπεράσπιση & Αύξηση των Δημόσιων Ελεύθερων Χώρων και των Χώρων Πρασίνου 

Η κυβέρνηση με πρόσχημα το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών έχει βάλει στο στόχαστρο, το ξεπούλημα της δημόσιας γης. Άλλωστε αυτή ακριβώς η «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας αποτελεί δέσμευση του Μνημονίου της «κυβέρνησης» με την τρόικα και μια από τις εγγυήσεις που επέβαλαν ΔΝΤ και ΕΕ  για την εξασφάλιση των χρημάτων που μας «δανείζουν» τοκογλυφικά.

Οι  υποψήφιοι δημοτικοί «άρχοντες» της πόλης μας, που στηρίζονται στα μεγάλα κόμματα καλούνται να υλοποιήσουν την κυβερνητική πολιτική με πρόσχημα την βελτίωση των οικονομιών του Δήμου. Το πρόσφατο παρελθόν δεν αφήνει περιθώρια για ψευδαισθήσεις.

Δεν είναι τυχαίο που πρόσφατα δημοσιεύματα επαναφέρουν την αναγκαιότητα μετατροπής του Παλαί σε Εμπορικό Κέντρο αλλά και προαναγγέλλουν  την νομιμοποίηση των καταπατήσεων στα Τουρκοβούνια και την επιτάχυνση της οικοπεδοποίησης τους.

Επιβεβαιώνουν έτσι ότι η πόλη μας αποτελεί «φιλέτο» για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δίπλα στο χορό κανίβαλων που έχει στηθεί απέναντι στα οικονομικά και εργασιακά μας δικαιώματα ετοιμάζεται και αυτός της καταπάτησης των ελάχιστων ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει στη πόλη.

Στον κατακερματισμό, τη διάλυση, την υποβάθμιση, την εμπορική εκμετάλλευση του δημόσιου χώρου να αντιτάξουμε την συνεργασία, την δημιουργικότητα, την επικοινωνία, την κοινωνική συνοχή.

 • §   Να υπερασπιστούμε τους υπάρχοντες ελεύθερους δημόσιους χώρους και να τους διευρύνουμε
 • §   Να ακυρωθεί η συμφωνίας παραχώρησης του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου σε ιδιωτικά συμφέροντα και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία για τις ανάγκες της νεολαίας.
 • §   Να σταματήσουν όλες ενέργειες  που σχετίζονται με την κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης στις πλατείες Ηνιόχου και Λυσίου.
 • §   Άμεσα μέτρα για την ανάσχεση των καταπατήσεων και την αποτροπή της οικοπεδοποίησης των Τουρκοβουνίων και του Πανοράματος.
 • §   Πολλαπλασιασμός του πρασίνου στα πεζοδρόμια, τις πλατείες, τα σχολεία και τους ελεύθερους χώρους στις γειτονιές.

 

6.   Ποιότητα Ζωής και Διαβίωσης στην Πόλη & Πολιτισμός 

Η πόλη δεν είναι απλά ο χώρος εργασίας ή ο χώρος κατοικίας μας. Ο Δημόσιος Χώρος είναι δικός μας χώρος, είναι προέκταση του σπιτιού μας: ο δρόμος, το πεζοδρόμιο, το πάρκο, η παιδική χαρά, το σχολείο, το πολιτιστικό, το αθλητικό κέντρο, η πλατεία… Είναι το κοινό μας σπίτι (που μας το ληστεύουν και το καταστρέφουν). Είναι ο χώρος όπου συντελείται (ή καταργείται) η κοινή μας ζωή, οι ανθρώπινες σχέσεις μας. Ο χώρος όπου ευνοείται ή καταστρέφεται η υγεία μας, όπου μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε (ή να εξοντώνουμε) ο ένας (με) τον άλλο και (με) το φυσικό περιβάλλον.

Είναι ο τόπος που όλο και πιο πολύ αποξενώνεται από όλους εμάς, εμπορευματοποιείται, γίνεται εχθρικός όσο κυριαρχείται από πρότυπα και καταναγκασμούς που υπαγορεύονται από το σημερινό σύστημα οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων που αναδεικνύει ως υπέρτατη «αξία ζωής» το κέρδος.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αναστραφεί.

Θέλουμε, αγωνιζόμαστε για μια πόλη που θα μπορεί να βγάζει τους ανθρώπους απ’ το κελί της πολυκατοικίας για να συναντηθούν στο δημόσιο, το δικό τους χώρο, χωρίς να πληρώνουν, χωρίς να καταναλώνουν. Να μπορούν κοινωνικά ως σύνολο να οικειοποιηθούν αυτό το χώρο, να βρουν οι ίδιοι πώς μπορεί να είναι ώστε να υπηρετεί τις ανάγκες τους, να τους δίνει χαρά και δυνατότητα επικοινωνίας, να είναι φιλικός για τα παιδιά και τους μεγάλους, να τους καλεί να παίξουν και να δημιουργήσουν.

Αγωνιζόμαστε για την δημιουργία δημόσιων χώρων που θα αποτελούν εστίες κοινωνικής δημιουργίας και συναναστροφής σε κάθε γειτονιά. Πιστεύουμε ότι είναι δυνατό και αναγκαίο να αξιοποιηθούν τα  σχολεία, τις απογευματινές ώρες, σαν χώροι συνάντησης νέων, συλλογικοτήτων και φορέων που ασφυκτιούν κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης και των κυβερνητικών μέτρων.

Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σε όλη την Αττική, αλλά και στο δικό μας Δήμο (βλέπε πάρκα Ηνιόχου και Λυσίου, Λόφος Αγ. Σπυρίδωνα) οι κάτοικοι αυτοοργανώνονται και παίρνουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων, της διαμόρφωσής τους με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Κατορθώνουν έτσι να σώσουν όλο και περισσότερες «ανάσες ζωής» από την αχαλίνωτη αρπακτικότητα των ιδιωτικών συμφερόντων και στέλνουν το μήνυμα πως οι δίκαιοι αγώνες είναι καταδικασμένοι να πετύχουν.

Ωστόσο, οι πολιτικές που εφαρμόζονται με το πρόσχημα της κρίσης, καταργούν κάθε έννοια προστασίας του περιβάλλοντος. Δεν υπάρχει ελεύθερος δημόσιος χώρος, μεγάλος ή μικρός, που να μην έχει μπει στο μενού για το μεγάλο φαγοπότι από την επόμενη των εκλογών.   Σε αυτές τις συνθήκες αγωνιζόμαστε για :  

 • §   Κυκλοφοριακή μελέτη για το σύνολο του Γαλατσίου, ώστε ν’ ανακουφιστούν οι μεγάλοι οδικοί άξονες, να περιοριστεί η διαμπερής κυκλοφορία.
 • §   Να μειωθεί ο συντελεστής δόμησης. Να καταγραφούν και δεσμευτούν όλοι οι υπάρχοντες σήμερα αδόμητοι χώροι,
 • §   Ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας για τον περιορισμό της κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην πόλη.
 • §   Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την επέκταση του μετρό και η  μελέτη για την στάθμευση των αυτοκινήτων των χρηστών του χωρίς να γίνει τερματικός σταθμός στο Άλσος Βεΐκου.
 • §   Μέτρα για την ενίσχυση της αθλητικής δραστηριότητας και σωματικής άσκησης για όλους τους πολίτες.
 • §   Να αποδοθούν άμεσα το Παλαί και το Καμίνι στους νέους και τους κατοίκους σαν δημόσιοι χώροι πολιτισμού και αθλητισμού.
 • §   Μέτρα ενίσχυσης της ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας.
 • §   Απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τις γειτονιές και τα σχολεία.

 

ΝΑΙ,  μπορούμε ν’ αλλάξουμε την

πορεία των πραγμάτων

 

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: