ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ SOS!!!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 7:30μμ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στη σημερινή συγκυρία που όλοι αναγκαζόμαστε να ζήσουμε όλο και πιο δύσκολες μέρες, που νιώθουμε ότι τα πάντα γκρεμίζονται (παιδεία, υγεία, οικονομία κ.α.), που η  φορολογία έχει γίνει η  νόμιμη κλεψιά προς όλο το λαό, που γινόμαστε φτωχότεροι, άνεργοι, πιο ανασφαλείς από ποτέ,

ο Δήμαρχος Κ. Τσίρος έχει αναλάβει να συνεχίσει το «έργο» της κυβέρνησης και στα τοπικά ζητήματα του δήμου μας.

Αφήνει απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους, πετάει στην ανεργία τους συμβασιούχους, καταργεί κάθε κοινωνική παροχή  του δήμου προς τους πολίτες.

Θύματα αυτής της πολιτικής είναι και οι παιδικοί σταθμοί. Ενώ υποτίθεται ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς σε σύγκριση  με πέρυσι (ανοιχτοί σταθμοί, πρόγραμμα ΕΣΠΑ), μέσα σ’ ένα μήνα ήρθαν τα πάνω-κάτω. Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Γ. Μανιάτης καταγγέλλοντας για ταμειακή κακοδιαχείριση. Οι εργαζόμενοι παραμένουν για 6-8 μήνες απλήρωτοι. Δέκα συμβασιούχοι αποχωρούν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου λόγω λήξης της σύμβασής τους. Τα τροφεία αυξήθηκαν κατά πολύ… Οι σταθμοί λειτούργησαν ομαλά στο σύνολό τους, μόνο για τρεις  εβδομάδες!

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι έχουν ήδη προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας με αποτέλεσμα οι σταθμοί να υπολειτουργούν και κάποιοι να μη λειτουργούν καθόλου. Το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα. Ακούγεται ότι πάει να αντιμετωπιστεί με δίμηνους συμβασιούχους. Άλλο ένα ημίμετρο με ημερομηνία λήξης. Επίσης, ακούγεται ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις σταθμών. Αυτό πρακτικά σημαίνει λουκέτο. Πόσα παιδιά θα πεταχτούν έξω, πόσα θα παραμείνουν και πόσο μακριά απ’ το σπίτι θα βρίσκεται ο σταθμός τους;  Πως θα μαζευτούν όλα τα παιδιά του Γαλατσίου σε δύο ή τρεις σταθμούς το πολύ; Άλλη μια χρονιά κάκιστης λειτουργίας των σταθμών με θύματα κυρίως τα ίδια τα μικρά παιδιά.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ!!!

Τα παχιά λόγια και τις μεγάλες υποσχέσεις απ’ το Δήμαρχο, τις έχουμε ξανακούσει πολλές φορές. Πολύ πρόσφατα μας διαβεβαίωνε πως οι σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά, χωρίς κενά και με πλήρες προσωπικό. Εύκολες υποσχέσεις για να «ξεπετάξει» τις αντιδράσεις των γονιών; Κοροϊδία για να κερδίζει χρόνο, ή, πάγια τακτική της δημοτικής αρχής για να «κουκουλώνει» κακήν κακώς τα όποια ζητήματα και να συνεχίζει απρόσκοπτη το «έργο» της;

Ξέρουμε πως αυτά τα προβλήματα σχετίζονται και με άλλους παράγοντες εκτός δήμου. Ξέρουμε ότι  ο Δήμαρχος θα δηλώσει αναρμόδιος. Ξέρουμε όμως ότι είναι και θέμα πολιτικής βούλησης. Υπάρχουν δήμοι (π.χ. Ελληνικό – Αργυρούπολη), που όχι μόνο λειτουργούν  όλοι οι σταθμοί κανονικά χωρίς προβλήματα, αλλά δεν έχουν και τροφεία!

Στο Γαλάτσι όμως φαίνεται ότι η  λύση είναι οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί. Η απουσία σχεδιασμού και προγράμματος για τις  υποχρεώσεις  του δήμου απέναντι στους πολίτες, μας σπρώχνει αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα. Ελάχιστοι όμως  έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Εμείς, εργαζόμενοι και άνεργοι γονείς που τα παιδιά μας πηγαίνουν στους δημοτικούς  παιδικούς σταθμούς, θεωρούμε απαράδεκτη την αντιμετώπιση του όλου ζητήματος από πλευράς δημοτικής αρχής. Είναι μια πολιτική  επιλογή που  διαλύει ακόμη έναν τομέα κοινωνικής παροχής, που τόσο ανάγκη έχουν εκατοντάδες οικογένειες στην πόλη μας.

Αυτό που θέλουμε είναι ένας δήμος σύμμαχος που να υπερασπίζεται τις ανάγκες των πολιτών και όχι μια μικρογραφία της κυβέρνησης που γκρεμίζει τα πάντα και στόχο έχει  όλα να πληρώνονται και μάλιστα αδρά.

Αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να λειτουργήσετε υπηρετώντας  την πόλη και τους γαλατσιώτες, τότε να παραιτηθείτε.

Επαναφέρουμε δυστυχώς για άλλη  μια φορά, αυτούσια, τα ερωτήματα που έχουμε ξαναυποβάλλει στο δημοτικό συμβούλιο και πέρυσι:

 • Τι μέλλον επιφυλάσσετε κ. Τσίρο για τους παιδικούς σταθμούς στο Γαλάτσι;  Μήπως να κλείσουν με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα και προσωπικό;
 • Πώς  θα αντιμετωπίσετε  το πρόβλημα της αποχώρησης των συμβασιούχων και πώς θα καλυφθούν τα κενά που αφήνουν;
 • Οι παιδικοί σταθμοί είναι προσχολική αγωγή και όχι παρκινγκ νηπίων. Η ψυχική υγεία των μικρών παιδιών είναι κάτι που σας αφορά ή όχι; Πόσες παιδαγωγούς θα γνωρίσουν τη χρονιά που μας έρχεται;
 • Μπορείτε να εγγυηθείτε την ομαλή λειτουργία των σταθμών;
 • Τι γίνεται με την ασφάλεια των παιδιών μας σε τμήματα με ελλιπές προσωπικό;
 • Τι σημαίνει πρακτικά, για την κάθε οικογένεια η συγχώνευση των σταθμών; Ο αριθμός των παιδιών που έχετε πάρει θα παραμείνει ο ίδιος ή θα μειωθεί;
 • Δεσμεύεται το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν θα κλείσει κανένας παιδικός σταθμός;

Εμείς απ’ την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες  και μάλιστα θα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, κάθε φορά που θα αντιμετωπίζουμε από την όποια δημοτική αρχή, ψέματα, ειρωνείες και πολιτικές που μας φέρνουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση απ’ αυτή που ήδη έχουμε περιέλθει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός. Αντιθέτως, να δημιουργηθούν τόσοι όσοι χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των εργαζόμενων και άνεργων γονιών.
 • Καμία συγχώνευση σταθμών.
 • Κανένα παιδί θύμα της πολιτικής σας, εμπνευσμένη από την κυβέρνηση και την τρόικα.
 • Δημόσιοι και δωρεάν όλοι οι παιδικοί σταθμοί – Κατάργηση τροφείων.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 7:30μμ   ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: