-Η απολογία μου…

Του Ίκαρου Πετρόπουλου
αναδημοσίευση από το egalatsi.gr

Την ημέρα της εθνικής γιορτής [ 25.3.12 ] βρέθηκα,μαζί με άλλους Γαλατσιώτες ,διαμαρτυρόμενος στη Λ.Βέικου,όπου και οι επίσημοι της πόλης.Περάσανε αρκετές ημέρες και όμως, η πράξη αυτή σχολιάζεται ακόμη,θετικά από αρκετούς,ενώ αρκετοί άλλοι  [μεταξύ αυτών και μέρος του τοπικού τύπου ] την έκριναν αρνητικά.
Τέλος σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος εκδήλωσε απορία – παράπονο γιά τίς διαμαρτυρίες αυτές.

Ακολουθούν ορισμένες εξηγήσεις ως προς τους δεύτερους:

Α. Πρόβαλαν το πράγματι αδύναμο επιχείρημα της δημοκρατίας, της δυνατότητας δηλαδή της ψήφου που έχει ο πολίτης ,αντί της διαμαρτυρίας.Όμως μετά τον ΓΑΠ και την οδυνηρή εθνική περιπέτεια με τα ΄΄μνημόνια ΄΄ και την ΄΄τρόικα ΄΄,όλοι οφείλουν να καταλάβουν ότι η δημοκρατία κρίνεται και δοκιμάζεται καθημερινά και όχι κάθε τέσσερα χρόνια ,όπως βολεύει τους ευτελισμένους και ανάξιους πολιτικούς μέσα στο σάπιο πολιτικό σύστημα.

Β. Αναφορικά με εμένα πρόβαλαν το ΄΄ασυμβίβαστο ΄΄της διαμαρτυρίας μου με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΡΑΣΗΣ. Η απάντηση είναι ότι την πράγματι ριζοσπαστική ΔΡΑΣΗ δεν μπορεί να την κουβαλάει στις πλάτες του ο εκάστοτε προεδρός της ,σ όποια στράτα αυτός πάρει. Η  ΔΡΑΣΗ δεν είναι προεδροκεντρικός φορέας, ούτε έχει ιδιοκτήτες.

Γ Πρόβαλαν ,ακόμη ,το ασυμβίβαστο  της διαμαρτυρίας του προέδρου της ΔΡΑΣΗΣ,όταν  λίγο πριν η ΔΡΑΣΗ είχε καταθέσει στεφάνι στο ΄΄ηρώον ΄΄της πόλης.Ομως  η  ΔΡΑΣΗ κατέθεσε στεφάνι τιμής στους ήρωες του 21,γιατί αψήφισαν τη δύναμη της κραταιάς οθωμανικής αυτοκρατοριας και της αδυσώπιτης ΄΄ιεράς συμμαχίας ΄΄του Μέτερνιχ και ελευθέρωσαν τη χώρα τους  [ που είναι και δική μας[  ! ] χωρίς , όμως, να τη φροντίζουμε].Αντίθετα ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ την  ίδια ημέρα βρέθηκε στη Λ.Βέικου ,ως πολίτης  ΄΄απέναντι ΄΄,όχι σε πρόσωπα ,όπως αυθαίρετα κατέληξαν ορισμένοι τοπικοί ΄΄ειδήμονες – αναλυτές΄,΄αλλά σε  ΄΄αλα παληά ΄΄συμπεριφορές και στάσεις  μικρο – παραγόντων που είτε κρύβουν άγνοια κινδύνου,είτε  κουβαλάνε ψεύδος,υποκρισία και στρουθοκαμηλισμό.

Δ. Μπορεί,άραγε ,να αμφισβητηθεί ότι οι παραπάνω ιδιότητες δεν ανθούν μόνο στο ένοχο  κεντρικό κομματικό σύστημα  αλλά  διακλαδίζονται και στα περιφερειακά δεκανίκια τους που με θράσος το παιζουν τιμητές των διαμαρτυρόμενων όπως,άλλωστε ,έκαναν και τα κομματά τους [ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ – ΔΗΣΥ-Τ/V κ.λ.π.]. Οι καλοπροαίρετοι,όμως,που έβγαλαν καταδικαστικό λόγο και έχουν τόσα χρόνια στη ΄΄πιάτσα΄΄ …δεν έχουν ΄΄΄΄ακούσει, ούτε έχουν   ΄΄δεί  ΄΄ τίποτα γιά ΄΄χρίσματα΄΄΄γιά ΄΄κομματική στήριξη ΄΄ και γιά τοπικούς αστέρες που αναδύονται από ανήλια κομματικά γραφεία ; Αγνοούν ότι  τα τέκνα του κομματικού σωλήνα, ακόμη και σήμερα ,μπορει να σιωπούν η και να …κρίνουν τους δημιουργούς τους ,παράλληλα,όμως, δεν παύουν να συντηρούν τον ένοχο καμματικό δεσμό τους.Εξακολουθούν να επενδύουν οι άνθρωποι, ακόμη και την ώρα τούτη!.

Δ.  Σημερα ,ημέρες και ώρες πραγματικής ΄΄αποκάλυψης , μπορεί κανένας να υποστηρίξει ότι αυτές οι συμπεριφορές των  ΄΄τιμώμενων ΄΄προσώπων είναι άσχετες με την τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα μας  και ότι η τραγικότητα της περιόδου και οι ακόμη τραγικότερες που έρχονται, δεν επιβάλουν και σε τοπικό επίπεδο την ωμή αλήθεια και την έκθεση σε κίνδυνο ,όσο υπάρχει,αν υπάρχει ακόμη καιρός;.

Η διαμαρτυρία,συνεπώς, δεν εστρέφετο κατά συγκεκριμένων προσώπων αλλά κατά ενός ΄΄συστήματος ΄΄που υπηρετείται από πρόσωπα  σε όλες τις κλίμακες της πυραμίδας ,κεντρικά και περιφερειακά,και είναι υπόλογο γιά το σημερινό τρομακτικό αδιέξοδο της πατρίδας μας.
   


Σχολιάστε